FAZA I – etap pierwszy “Ładowanie” (2 dni)
Jedz co chcesz i rozpocznij przyjmowanie kropli homeopatycznych hCG. Przyjmuj 8 kropli 3 razy dziennie. Raz rano, następnie 30 minut przed obiadem i ponownie 30 minut przed kolacją. Umieścić krople pod językiem i trzymaj je tam przez 60 + sekund, po czym połknij pozostały płyn. Jedz wszystko i w dużej ilości podczas tych dwóch dni - zwłaszcza żywności o wysokiej zawartości tłuszczu. Brzmi dziwnie, ale ta Faza I “Ładowanie”, ma kluczowe znaczenie dla spalania tłuszczu w Fazie II i przyczyni się do skutecznego przejścia ciała na dietę hCG, która zawiera chude białka a także owoce i warzywa o niskiej zawartości cukru. Być może martwisz się że przytyjesz i będzie ci trudno pozbyć się tych kilogramów ale z naszego doświadczenie wynika że uzyskana masa tłuszczu zdobyta w tym procesie ładowania zostaje utracona już w ciągu pierwszych kilku dni Fazy II, diety hCG. W swojej książce “Funty i Cale” dr Simeons stwierdza: “Byłoby błędem aby pacjent zaczął dietę 500 kalorii wraz z przyjmowaniem hCG, gdyż wydaje się, że trwa około trzech dni zanim nieprawidłowo odłożony tłuszcz zaczyna krążyć, a tym samym staje się dostępny.“
Podczas Fazy I „Ładowanie” należy spożywać pomiędzy 4 000 a 5 000 kalorii pożywienia dziennie, najlepiej z dużą zawartością tłuszczu.
Najlepsze pożywienie w Fazie I to m.in. awokado, orzechy, czekolada, mleko, sery, ciasta, lody, pizza, masło orzechowe, chleb (z dużą ilością masła) i wieprzowina.
FAZA I - etap drugi “Chudnięcie” (23-43 dni max.)
Kontynuuj przyjmowanie kropli hCG 3 razy dziennie. Przestrzegaj również niskokaloryczną dietę przez min. 3 tygodnie, jeżeli próbujesz utracić do 12 kg, lub max. przez 6 tygodni, jeśli próbujesz stracić więcej. W przypadku 6 tygodniowego kursu, należy przestrzegać diety przez pełne 6 tygodni, jednak przyjmować krople tylko 6 dni w tygodniu, po to aby nie nabyć odporności na hCG. Na przykład, nie należy zażywać kropli w niedzielę, ale nadal należy przestrzegać w ten dzień niskokalorycznej diety.
Zważ się każdego dnia rano, po opróżnieniu pęcherza, bez ubrania lub w bieliźnie. Pij co najmniej 2 litry wody na dobę (można również pić kawę lub herbatę). Na obiad i na kolację spożywamy tylko zatwierdzony wybór żywności (1 owoc, 1 białko, 1 warzywo, 1 krakers) z zatwierdzonej listy produktów (patrz poniżej).
Dzienny reżim: Zważ się rano, po opróżnieniu pęcherza i zapisz swoją wagę. Kontynuuj przyjmowanie hCG na pusty żołądek. Zacznij od 8 kropli 3 razy dziennie, a następnie możesz dostosować odpowiednio dawkę. Nie pij i nie jedz nic do 15 minut przed lub po zażyciu kropli pod język.
Lista dozwolonych produktów w etapie 2
BIAŁKA 100g – ważone przed gotowaniem
Cały widoczny tłuszcz należy ostrożnie usunąć przed gotowaniem, a mięso musi być zważone na surowo. Musi być gotowane bez dodatkowego tłuszczu.
• piersi z kurczaka 110 kalorii
• stek wołowy 135 kalorii
• mielona wołowina (chude) 210 kalorii
• biała ryba 115 kalorii
• cielęcina 100 kalorii
• homar 95 kalorii
• krab 55 kalorii
• krewetki 90 kalorii
• tuńczyk (w wodzie) 105 kalorii
OWOCE:
• 1 jabłko (nie 2 małe jabłka) 80 kalorii
• 1 pomarańcz 60 kalorii
• 7-10 małych truskawek 35 kalorii
• ½ grapefruita 40 kalorii
• 1 świeża brzoskwinia 38 kalorii
• 2 śliwki 60 kalorii
• ½ szklanki czereśni 88 kalorii
WARZYWA 150 – 200 g kalorie podane w przybliżeniu !!!
• 2 kubki szpinaku 14 kalorii
• 2 kubki selera 34 kalorie
• 1 średni pomidor 26 kalorii
• 2 kubki ziel. sałaty, różne odmiany 16 kalorii
• 1 kubek cebuli 61 kalorii
• 1 kubek rzodkiewek 23 kalorie
• 1 średni ogórek 24 kalorie
• 1 kubek asparagus 31 kalorii
• 2 kubki kapusty 32 kalorie
• 1 kubek zielonej fasoli 38 kalorii
• 1 kubek kalafiora 34 kalorie
• 1 kubek brokułów 44 kalorii
• 1 zielona albo czerwona papryka 30 kalorii
• 1 średnia cukinia 35 kalorii
• 1 kubek bakłażanów 35 kalorii
PIECZYWO:
• 1 Melba tost 10 g 20 kalorii
• 1 Grissini-chlebowy paluszek 20 kalorii
Lista dozwolonych produktów w etapie 2
Nie wolno przekraczać 500 kalorii w ciągu dnia !!!!!!!!!
BIAŁKA 100g – ważone przed gotowaniem
Cały widoczny tłuszcz należy ostrożnie usunąć przed gotowaniem, a mięso musi być zważone na surowo. Musi być gotowane bez dodatkowego tłuszczu.
• piersi z kurczaka 110 kalorii
• stek wołowy 135 kalorii
• mielona wołowina (chude) 210 kalorii
• biała ryba 115 kalorii
• cielęcina 100 kalorii
• homar 95 kalorii
• krab 55 kalorii
• krewetki 90 kalorii
• tuńczyk (w wodzie) 105 kalorii
OWOCE:
• 1 jabłko (nie 2 małe jabłka) 80 kalorii
• 1 pomarańcz 60 kalorii
• 7-10 małych truskawek 35 kalorii
• ½ grapefruita 40 kalorii
• 1 świeża brzoskwinia 38 kalorii
• 2 śliwki 60 kalorii
• ½ szklanki czereśni 88 kalorii
WARZYWA 150 – 200 g kalorie podane w przybliżeniu !!!
• 2 kubki szpinaku 14 kalorii
• 2 kubki selera 34 kalorie
• 1 średni pomidor 26 kalorii
• 2 kubki ziel. sałaty, różne odmiany 16 kalorii
• 1 kubek cebuli 61 kalorii
• 1 kubek rzodkiewek 23 kalorie
• 1 średni ogórek 24 kalorie
• 1 kubek asparagus 31 kalorii
• 2 kubki kapusty 32 kalorie
• 1 kubek zielonej fasoli 38 kalorii
• 1 kubek kalafiora 34 kalorie
• 1 kubek brokułów 44 kalorii
• 1 zielona albo czerwona papryka 30 kalorii
• 1 średnia cukinia 35 kalorii
• 1 kubek bakłażanów 35 kalorii
PIECZYWO:
• 1 Melba tost 10 g 20 kalorii
• 1 Grissini-chlebowy paluszek 20 kalorii
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz